Hengitystä Avaava ja Aktivoiva hierontatekniikka

Hoidossa käytettään erilaisia hierontaotteita sekä venytyksiä. Klassisen hieronnan avulla pyritään saamaan rintakehä elastiseksi, jotta hengittäminen olisi helpompaa. Hoitoalueeseen kuuluu myös kaulan ja pään alue, koska siellä sijaitsevat purenta- ja apuhengityslihakset.

Hengityksen tehtävä on tuoda happea elimistöön ja poistaa aineenvaihdunnan tuloksena syntynyttä hiilidioksidia. Yksi hengittämisen/hapen monista tehtävistä on pitää elimistömme puhtaana kuona-aineista.

Hengitystekniikalla on suuri merkitys ilman/hapen saannin kannalta.

Liian vähän ilmaa -> liian vähän happea -> tukkoiset lihakset. Tukkoiset lihakset -> liikerata vajavuudet -> paha olo. Paha olo -> väsymys -> ahdistus.

Miksi sitten hengitämme väärin?

Kiputilat, sairaudet, keskittyminen, ahdistuneisuus, stressi, raskaus ja liikalihavuus ovat ehkä tunnetuimmat syyt väärään hengitystekniikkaan.

Olen usein kuullut miten asiakkaani tuttu/omainen on halvaantunut ja joutunut sairaalaan. Sairaalassa ollessaan sairastunut keuhkokuumeeseen ja menehtynyt. Halvauksen sairastaneella on myös hengityksen kanssa ongelmia ja joutuvat usein olemaan hengityslaitteessa useamman päivän. Potilas ei pysty hengittämään kunnolla ja niin kauan kuin hänellä on happinaamari/viikset, hän voi paremmin, mutta kun happilaitteet poistetaan, limaa kertyy keuhkoihin parissa päivässä ja potilas sairastuu keuhkokuumeeseen.

H.A.A. -hieronnalla en voi poistaa näitä aiheuttajia, mutta voin opettaa hengittämään oikein ja klassisella hierontamenetelmällä autan avaamaan hengityksen, jotta keho voisi paremmin ja asiakkaan/potilaan olotila sen myötä.

Olen kehittänyt Hengitysalueen Avaavan ja Aktivoivan hierontametelmän yhteistyössä potilaan ja hänen omaistensa kanssa.

Lue artikkelit Luontaisterveys lehdestä:

Nro 2/10: Hengitysaluetta avaava hieronta antoi uuden elämän aivohalvauspotilaalle

Nro 2/10: Hengitä hyvää oloa

Nro 3/10: Hengitystä avaava ja aktivoiva hierontahoito parantaa hapenottokykyä ja tehostaa fyysistä suoritusta