Kärsitkö seuraavista vaivoista:

 • aamuisin kasvot ovat jäykät tai on päänsärkyä
 • ohimoalueen tai kallonpohjan särkyä
 • suu ei aukea kunnolla ja tuntuu kipua korvassa tai korva-aukon edessä
 • korvat menevät lukkoon, suhisevat tai vinkuvat (tinnitus)
 • narskuttelet hampaitasi öisin tai puret niitä yhteen
 • Asiakkaistani n. 60% kärsii diagnosoimattomasta päänsärystä. Usein epäillään migreeniä tai poskiontelotulehdusta. Potilasta lääkitään rentouttavilla, tai tulehduskipulääkkeillä, mutta oireet häviävät vain hetkeksi.

  Osa päänsäryistä on johtunut tapaturmasta mitä ei enää edes muisteta, tai ne ovat stressistä johtuvia. Pahoinpitelyt ovat yksi ryhmä ja joillakin on ollut oikaisuraudat. Purentaa korjataan, mutta unohdetaan lihaksisto, joka pitää leukaniveliä paikallaan.

  Purennan erikoishoito on melko uusi hoitomuotona, eikä siitä ole mielestäni onnistuttu levittämään tietoa yhteiskunnan keskuudessa. Hoitoa tekevät Voice Massage -terapeutit ympäri suomea ja nykyisin myöskin osa osteopaateista.

  Hammaslääkäreistä osa tekee purentakiskoja, joiden tarkoitus on suojata hampaita halkeamasta yöllisen purennan yhteydessä. Ennen yökiskojen muotin ottamista suosittelen ensin hierottamaan lihakset pehmeäksi, jotta kiskoista olisi pitkällä aikavälillä enemmän hyötyä.

  HOITO TAPAHTUMANA

  Aloitan hieronnan selän puolelta, jos se on mahdollista. Mieluiten hieron koko ylävartalon, koska usein on kyseessä kipupotilas ja hengitys jää usein pinnalliseksi ja ylävartalo on tukkoinen. Hengitysalueen ollessa rento potilas pystyy rentoutumaan hoitopöydällä ja hoitotulos on parempi. Selin makuulla käyn läpi, erilaisin hierontaottein, vatsan, kyljet, kaulan ja tietysti posket,kallonpohjan ja päänahan.

  Hoitotapahtuma on aina yksilökohtainen.